Πίσω στη Λίστα

Νήματα προσώπου COG

woman with dotted lines face cosmetology

Τα νήματα προσώπου τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει επάξια το ενδιαφέρον και του ελληνικού κοινού, καθιστώντας τα μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες προσώπου. Συνιστούν μια θεραπεία πρόσωπου που δεν απαιτεί αναισθησία ή χειρουργείο, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα ειδικά αν παρατηρούμε χαλάρωση σε ορισμένα σημεία του προσώπου μας. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε άνδρες και γυναίκες με μόνο μια επίσκεψη στον δερματολόγο μας.

woman with dotted lines face cosmetology
Νήματα Προσώπου

Η κατάλληλη ηλικία για την εφαρμογή της θεραπείας των νημάτων COG είναι μεταξύ των ηλικιών 30/35 με 60 ετών. Μπορείτε ωστόσο να συζητήσετε με τον/την γιατρό σας ακόμα και αν είστε κάτω των 30 για την θεραπεία αυτή, ώστε αυτός να σας συμβουλέψει κατάλληλα.

Ως θεραπεία και μέθοδο lifting τα COG νήματα είναι νήματα ανάρτησης και αποτελούν μια αναίμακτη μέθοδο. Είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση ήπιων και πιο έντονων σημαδιών γήρανσης όπως ρυτίδες έκφρασης, στην βελτίωση της όψης του δέρματος και στην ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και το βασικότερο ανώδυνα και ενδείκνυνται για περιπτώσεις ήπιας και μέτριας χαλάρωσης.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα νήματα COG

 1. Τι είναι τα νήματα COG;
 2. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους;
 3. Πως γίνεται η εφαρμογή και τοποθέτηση τους;
 4. Ποια η διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας;
 5. Ποια τα αποτελέσματα και η διάρκεια της θεραπείας με νήματα COG;
 6. Αν υπάρχουν επιπλοκές ή παρενέργειες στα νήματα προσώπου COG;
 7. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βάλουμε νήματα στο πρόσωπο COG;
 8. Γιατί να προβείτε σε μια θεραπεία με νήματα COG και σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να γίνει;
 9. Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζεται η θεραπεία;
 10. Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των νημάτων προσώπου COG;
 11. Ποια είναι τα μειονεκτήματα της θεραπείας;
 12. Ποιο είναι το κόστος και ποιες οι τιμές τους;

Τι είναι τα νήματα COG;

beautiful young woman getting polydioxanone thread lifting beauty salon
Ανόρθωση προσώπου με νήματα cog

Τα νήματα COG (ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος) ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο ενώ το βασικό τους υλικό είναι η πολυδιοξανόνη. Τεθούν σε ενεργοποίηση τους ινοβλάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν  νέο κολλαγόνο, προλαμβάνοντας έτσι τη χαλάρωση και αποκαθιστώντας την λαμπερή όψη και υφή του προσώπου. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη βελτίωση της χαλάρωσης του οβάλ του προσώπου, στη στήριξη της περιοχής των ζυγωματικών, καθώς και στη σύσφιξη της περιοχής  του λαιμού.

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και χωρίς τομές στην διαδικασία τοποθέτησης και με γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα σας. Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργικό λίφτινγκ, τα νήματα προσώπου COG, είναι η λύση. Τα νήματα είναι απορροφήσιμα και μπαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να βελτιωθεί η όψη και η υφή του πρόσωπου καθώς και το περίγραμμά του.

Το αποτέλεσμά τους είναι 100% αναστρέψιμο, εν αντιθέσει με το χειρουργικό lifting που δεν είναι. Τα νήματα τέλος σας προσφέρουν άμεσα και εύκολα σύσφιξη και ανάπλαση του προσώπου, καθώς επίσης και φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους

pdo thread thread lifting aesthetic beauty anti aging face lifting surgery
Face lifting με νήματα

Τα νήματα COG χρησιμοποιούνται  στην περιοχή του προσώπου με σκοπό την έλξη ιστών και το ήπιο lift στο οβάλ, στα ζυγωματικά και στην περιοχή του λαιμού. Αυτή η εκ νέου τοποθέτηση των ιστών βελτιώνει την όψη του προσώπου, που στο πέρασμα του χρόνου έχει αρχίσει να χάνει την σφριγηλότητα του.

Τα νήματα Cog είναι:

 1. 100% Βιο-απορροφήσιμα ειδικού σχεδιασμού
 2. Με άγκιστρα τα οποία τραυματίζουν ελάχιστα το δέρμα, επεμβαίνοντας στο εσωτερικό της επιδερμίδας
 3. Απορροφούνται, σχεδόν διαλύονται, από τον οργανισμό με την υδρολυτική διαδικασία, με πολύ φυσιολογικό ρυθμό και τρόπο
 4. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση του υλικού και την αντικατάσταση του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη

Τα νήματα Cog συνιστούν ράμματα πολυδιοξανόνης τα οποία διαθέτουν στην επιφάνεια τους κάποιες προεξοχές, άγκιστρα. Τα άγκιστρα αυτά ενδέχεται να βρίσκονται στην μία ή και στις δύο πλευρές τους, ή ακόμα και τρισδιάστατα. Οι προεξοχές που έχουν μας βοηθούν να ασκήσουμε ήπια έλξη στο δέρμα στην κατεύθυνση που επιθυμούμε. Κάθε περίπτωση ατόμου που επιθυμεί να εφαρμόσει τη θεραπεία είναι διαφορετική για αυτό και ο ιατρός εξετάζει προσωπικά τον κάθε ενδιαφερόμενο. Από τις ανάγκες του κάθε προσώπου θα εξαρτηθεί και το είδος του νήματος που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και ο αριθμός αυτών.

Τοποθέτηση

Η τοποθέτησή τους γίνεται με την χρήση ειδικών πολύ λεπτών βελονών, η αίσθηση των οποίων είναι ανεκτή και καθεμία από τις οποίες φέρει ένα νήμα και με την απλή εισαγωγή τους στο δέρμα και την αφαίρεση τους, το νήμα μένει στη θέση που έχει οριστεί από την αρχή της θεραπείας. Έτσι, σχηματίζεται ένα πλέγμα κάτω από το δέρμα. Στη θεραπεία με νήματα προσώπου COG, ο αριθμός των νημάτων που χρησιμοποιείται είναι συνήθως 2 με 4 σε κάθε πλευρά του προσώπου και η θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία με αναισθητικό διάλυμα.

Ο ιατρός αφού τοποθετήσει τα νήματα στην επιθυμητή ανοδική πορεία, τα τραβάει προς τα πίσω ώστε να επιτευχτεί η ήπια ανόρθωση. Στην ουσία, τα νήματα τοποθετούνται με τρόπο τέτοιο ώστε να έρχονται σε αντίθεση με την φυσική δύναμη της βαρύτητας. Τα νήματα αυτά επομένως φέρουν αγκύλες στην επιφάνεια τους, οι οποίες εισχωρούν στους ιστούς και έτσι μπορούμε πολύ εύκολα τραβώντας το νήμα, να ανορθώσουμε το δέρμα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Τα μικροσκοπικά αυτά άγκιστρα που φέρουν, είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από τα νήματα PDO και έτσι μπορούν να έλκουν και να ανορθώνουν το δέρμα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα παρατηρούνται ως προς την αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου και στην λείανση των πτυχώσεων του λαιμού. Ο αριθμός των νημάτων που τοποθετούνται εξαρτάται από τις ανάγκες της περιοχής ενώ η μοναδική αίσθηση που γίνεται αντιληπτή κατά την εφαρμογή τους είναι ένα απαλό τράβηγμα του δέρματος.

Η εφαρμογή γίνεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 30 ετών αλλά και σε ασθενείς των οποίων το δέρμα χρειάζεται άμεση τόνωση και σύσφιξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία, τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει την σωστή βάση κολλαγόνου. Σε κάποιους είναι απαραίτητα  τα νήματα με άγκιστρα ή κώνους, σε άλλους είναι αποτελεσματικότερη η δημιουργία πλέγματος κάτω από το δέρμα, ενώ σε άλλους απαιτείται ένας συνδυασμός. Τέλος, να τονίσουμε ότι μετά την ομαλή και φυσική από τον οργανισμό υδρόλυση των νημάτων,
θα έχει ενεργοποιηθεί η παραγωγή κολλαγόνο η οποία θα εξακολουθεί να δρα στο χρόνο στηρικτικά να έλκει και να σταθεροποιεί το δέρμα

Διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται όσες φορές θεωρείται απαραίτητο ενώ από άποψη χρόνου είναι μια σύντομη θεραπεία που κυμαίνεται στα 30 με 40 λεπτά για τη ολοκλήρωσή της. Ο χρόνος εξαρτάται από την περιοχή και των αριθμό των νημάτων που πρέπει να τοποθετηθούν. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα είναι ορατά σε σημαντικό βαθμό, όμως αυτά συνεχώς αυξαίνονται με το πέρας κάποιων εβδομάδων. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε 6 μήνες. Αυτό συμβαίνει διότι όταν μπει το νήμα στο δέρμα παράγεται νέο κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ στον οργανισμό.

young caucasian woman doing facebuilding yoga facial gymnastics self lymph facelift massage
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα είναι ορατά σε σημαντικό βαθμό

Επομένως, το αποτέλεσμα που βλέπουμε άμεσα μετά τη θεραπεία δεν είναι το τελικό μιας και μπορεί να υπάρχει οίδημα και κάποιος μώλωπας στην περιοχή, που σαφώς και χωρίς ανησυχία θα υποχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Η θεραπεία με νήματα Cog, όπως αναφέραμε και στη αρχή είναι μια ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Ποια τα αποτελέσματα και η διάρκεια της θεραπείας με νήματα COG;

Όσον αφορά την διάρκεια της αποτελεσματικότητα της θεραπείας με νήματα Cog αυτή μπορεί να φτάσει έως και τα 2 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι 100% απορροφήσιμο και εξαφανίζεται από τον οργανισμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.Αν συνδυαστεί ωστόσο και με άλλες θεραπείες αισθητικής ιατρικής, τότε το αποτέλεσμα και η διάρκειά αυτού μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

shutterstock 1696515808
Η διάρκεια της αποτελεσματικότητα της θεραπείας με νήματα Cog μπορεί να φτάσει έως και τα 2 χρόνια

Η βελτίωση είναι  άμεση και εντυπωσιακή με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει νεανικό, σφριγηλό και ανορθωμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο εντονότερο είναι το πρόβλημα και όσο μεγαλύτερη είναι η χαλάρωση, τόσο πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωση με τη μέθοδο αυτή. Σημαντικό η θεραπεία να γίνεται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος έχει τις γνώσεις και την άψογη τεχνογνωσία για να σας προσφέρει το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Τα βασικά αποτελέσματα είναι η απαλοιφή κατά μεγάλου ποσοστού των ρινοπαρειακών πτυχών και της πτώσης των παρειών, με σαφή βελτίωση του οβάλ του προσώπου. Το πρόσωπο συσφίγγεται όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα, φτάνοντας στο αποκορύφωμα κατά τον τρίτο μήνα. Τότε σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες. Κατόπιν επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για την διατήρηση του αποτελέσματος για επιπλέον μήνες, με μεγίστη διάρκεια του 24 μήνες.

Συμπερασματικά επομένως, στην θεραπεία προσώπου με νήματα COG το μεγαλύτερο ποσοστό του αποτελέσματος είναι φυσικό και ορατό άμεσα. Τα νήματα απορροφώνται μετά από μερικούς μήνες και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε οφείλονται όχι στο νήμα, αλλά στο κολλαγόνο και την ελαστίνη που έχει παραχθεί με φυσικό τρόπο.

Υπάρχουν επιπλοκές ή παρενέργειες στα νήματα προσώπου COG;

Η πιο συχνή παρενέργεια που μπορεί να εμφανιστεί μετά την θεραπεία είναι κάποιες μελανιές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ήπιες, σε άλλες δεν υπάρχουν καθόλου και σε ιδιαίτερα σπάνιες περιπτώσεις είναι πιο έντονες. Αυτό εξαρτάται από το είδος του δέρματος σας και άλλες ευαισθησίες αυτού. Ενώ πολύ σημαντικό είναι να ενημερώσετε πριν την έναρξη της θεραπείας τον γιατρό σας για το ιστορικό σας καθώς και για τα φάρμακα, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα  διατροφής τα οποία χρησιμοποιείτε.

Επομένως, η εμφάνιση τοπικού ερεθισμού μικρής έκτασης και διαρκείας και μωλώπων στην περιοχή εφαρμογής των νημάτων, που υποχωρούν μετά από 7-12 ημέρες, είναι οι βασικές παρενέργειες της θεραπείας. Αυτές ωστόσο σας επιτρέπουν να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες χρησιμοποιώντας μακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι παρενέργειες δεν πρέπει να σας ανησυχούν. Ειδική αποθεραπεία δεν απαιτείται μετά από τη θεραπεία νημάτων COG.

Τέλος, ο γιατρός σας θα καθορίσει πότε θα πραγματοποιήσετε ραντεβού επαναξιολόγησης της περιοχής, συνήθως αυτό ορίζεται στις 2 με 3 εβδομάδες.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βάλουμε νήματα στο πρόσωπο COG;

Αυτό που κατά βάση θα πρέπει να προσέχετε είναι η αποφυγή έντονου ερεθισμού και τριβής της περιοχής, η άρση μεγάλου βάρους καθώς και οι έντονες αθλητικές δραστηριότητες για μια τουλάχιστον εβδομάδα. Αν υπάρχει πόνος αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τέλος, μπορεί να παρατηρηθεί για λίγες ημέρες, μια ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια της μάσησης σκληρών τροφών, η οποία και καλό είναι να αποφεύγεται όπως και οι έντονες εκφράσεις. Η μέθοδος αυτή έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, που βελτιώνονται όπως προαναφέραμε με τον καιρό, χωρίς να αφήνει σημάδια και ουλές στο πρόσωπο μετά την εφαρμογή της και δεν πονάει.

Γιατί να προβείτε σε μια θεραπεία με νήματα COG και σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να γίνει;

Υπάρχουν νήματα για όλες τις ενδείξεις όπως η ανόρθωση και η σύσφιξη προσώπου και λαιμού, η σύσφιξη προσώπου σε περιοχές όπου υπάρχει ήπια ή μέτρια χαλάρωση, το γέμισμα των ρυτίδων και η σύσφιξη λαιμού. Πιο αναλυτικά μπορείτε να προβείτε στην θεραπεία με νήματα COG για:

 • Να αντιμετωπίσετε την επιφανειακή χαλάρωση του προσώπου και του περιγράμματος
 • Να αντιμετωπιστεί το χαλαρό και το λεπτό δέρμα
 • Να ανορθώσετε και να συσφίξετε τον λαιμό και το ντεκολτέ σας
 • Να βελτιωθεί το οβάλ
 • Να ανορθωθούν τα βλέφαρα, φρύδια και τις σακούλες των ματιών
 • Να ανορθωθούν τα  ζυγωματικά
 • Να διορθωθούν οι ρινοπαρειακές πτυχές
 • Να λειανθούν οι ρυτίδες  γέλιου και εκφράσεων

Σημεία προσώπου που εφαρμόζεται:

 • Ζυγωματικά
 • Παρειές
 • Διπλοσάγονο
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Οβάλ προσώπου

Τα βασικά πλεονεκτήματα των νημάτων προσώπου COG

 1. Διάρκεια αποτελέσματος ως και 2 χρόνια
 2. Άμεση και ανώδυνη εφαρμογή
 3. Τοπική αναισθησία
 4. Εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα
 5. Πολλά σημεία εφαρμογής με στοχευμένη δράση
 6. Ασφαλής διαδικασία
 7. Δεν απαιτείται νοσηλεία, αποθεραπεία ή παραμονή στο σπίτι
 8. Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 9. Δεν έχουν σημαντικές παρενέργειες εφόσον τοποθετηθούν σωστά και από εξειδικευμένο γιατρό
 10. Δεν αφήνουν σημάδια και ουλές ενώ με τον καιρό απορροφούνται πλήρως από τον οργανισμό

Μειονεκτήματα θεραπείας

 1. Απαιτείται χρόνος αναμονής για τη εμφάνιση του τελικού και βελτιστοποιημένου αποτελέσματος
 2. Πιθανότητα να εμφανιστεί ήπιο οίδημα και μώλωπες, τα οποία υποχωρούν ωστόσο σε 7-12 ημέρες

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

 • Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
 • Στην αντιπηκτική αγωγή
 • Αν έχετε αλλεργία στην πολυδιοξανόνη
 • Σε περίπτωση ενεργούς φλεγμονής του δέρματος

Νήματα COG: Κόστος και τιμές

Το κόστος για τη θεραπεία με νήματα προσώπου COG ποικίλει και εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Οι τιμές θα είναι ανάλογες με το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν και είναι διαφορετικές σε κάθε κλινική αισθητικής και ιατρείο. Αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζουν τα νήματα προσώπου COG μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς ή να επικοινωνήστε απευθείας με το ιατρείο μας.

Εμείς θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα νήματα προσώπου COG, τις προσφορές μας και θα κλείσουμε το ραντεβού σας άμεσα ώστε να σας δείξουμε εικόνες από αποτελέσματα με νήματα προσώπου πριν και μετά. Η γιατρός με την πολυετή έμπειρη της και τις άψογα καταρτισμένες γνώσεις της θα βρίσκεται δίπλα σας για να σας συμβουλέψει για κάθε θεραπεία και φυσικά για όλη την διαδικασία της θεραπείας με νήματα COG.