Kαλωσήρθατε στα Medi Laser Clinic

Kλείστε Ραντεβού με την Ομορφιά
    210 8254850 Αθήνα | 210 8001617 Κηφισιά

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες σχετικά με θέματα κοσμητικής ιατρικής & θεραπείες προσώπου, σώματος & μαλλιών; Παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των ασθενών μας. Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή επιπλέον πληροφόρηση, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 8254850-2 ή να μας στείλετε e-mail στο info@medilaserclinic.gr.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι λύση για όλους;

Δυστυχώς όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις φαλάκρας που για διάφορους λόγους δεν ενδείκνυνται για τη θεραπεία αυτή. Αυτός που θα κρίνει ποια περίπτωση θεωρείται κατάλληλη, πρέπει να είναι μόνο ο υπεύθυνος ιατρός και η επιλογή των υποψηφίων πρέπει να γίνεται επιστημονικά & όχι με… εμπορικά κριτήρια.

Από ποιόν πρέπει να ενημερωθώ;

Φυσικά ΜΟΝΟ από τον αρμόδιο ιατρό. Με αυτόν θα συζητήσετε, αυτός θα εξετάσει και θα σχεδιάσει την περιοχή των μαλλιών που θα συμπληρωθεί και μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί το σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Οποιοσδήποτε άλλος, θεωρείται ακατάλληλος (εκτός αν διαθέτει μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση.)

Πως θα καταλάβω αν ο ιατρός είναι ειδικός;

Χρειάζεται προσοχή, διότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ιατροί που έχουν εντελώς άσχετη ειδικότητα με τη μεταμόσχευση μαλλιών! Οι ιατροί των MEDI LASER CLINIC είναι χειρούργοι μαλλιών και μέλη του ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery).Έχουν τεράστια, πολυετή εμπειρία στην αποκατάσταση μαλλιών ( με συμμετοχές στα περισσότερα διεθνή συνέδρια) και δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι τους εμπιστεύονται ασθενείς όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ΄όλο τον κόσμο! Μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά του 8ου πανελλήνιου Συνεδρίου Δερματολογίας τη μελέτη των ιατρών των MLC σε 5.000 περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών.

Χρειάζεται να κάνω εξετάσεις πριν;

Μόνο αν υπάρχει ιδιαίτερος και σοβαρός λόγος. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια δοκιμασμένη (πάνω από 80 χρόνια επιστημονικής βιβλιογραφίας) και ανώδυνη διαδικασία που εφαρμόζεται καθημερινά σε όλον τον κόσμο, σε χιλιάδες ανθρώπους, θεωρείται μικροεπέμβαση και δεν απαιτείται νοσοκομειακός χώρος, αλλά τέλειες συνθήκες αντισηψίας.

Πώς γίνεται;

Βασική προϋπόθεση είναι να εφαρμοσθεί από μια έμπειρη, εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Γίνεται τοπική αναισθησία, όπως και στον οδοντογιατρό και στη συνέχεια αφαιρούνται τα προβλεπόμενα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος των μαλλιών. Μετά ο ιατρός δημιουργεί τις υποδοχές όπου θα τοποθετηθούν οι νέες τριχούλες, οι οποίες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν λίγες βδομάδες μετά την επέμβαση και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ!

Η διαδικασία προκαλεί πόνο;

Καθόλου! Αντίθετα, μάλλον θα βαρεθείτε να… κάθεστε. Οι περισσότεροι παρακολουθούν το αγαπημένο τους DVD ή ακούν μουσική. Άλλοι συζητούν « εφ’ όλης της ύλης» με την ιατρική ομάδα και κάποιοι άλλοι παίρνουν… έναν υπνάκο!

Πόσες επισκέψεις θα χρειασθώ;

Αυτό εξαρτάται από την τεχνική που θα ακολουθήσει ο ιατρός. Αν πρόκειται για την «κλασική» και δοκιμασμένη μέθοδο αφαίρεσης STRIP, τότε έχουμε θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και σε μια συνεδρία. Αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος της αραιωμένης ή γυμνής περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις, για τεχνικούς λόγους, μπορεί να προτιμηθεί η μέθοδος FUE ( Follicular Unit Extraction), οπότε ίσως χρειαστούν δύο ή και τρεις συνεχόμενες επισκέψεις (εκτός κι αν απαιτούνται πολύ λίγα τριχοθυλάκια). Στη μέθοδο FUE, δε γίνεται η συνηθισμένη τομή αλλά αφαιρούνται μεμονωμένοι θύλακες από οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούμε.

Ποιά τεχνική θεωρείται η καλύτερη;

Υπάρχουν πολλοί που κάνουν αυτή την ερώτηση, παρασυρόμενοι από διάφορες παραπλανητικές διαφημίσεις. Όμως, καμία περίπτωση τριχόπτωσης δεν είναι ίδια και έτσι αυτός που θα κρίνει ποια τεχνική θα εφαρμοσθεί, πρέπει να είναι μόνο ο υπεύθυνος ιατρός που θα εξετάσει τον «ασθενή» πριν από την επέμβαση.

Δεν υπάρχει μια τεχνική κατάλληλη για όλους! Πολλές φορές, στην ίδια περίπτωση ακολουθούνται συνδυασμοί μεθόδων για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Συζητήστε με τον ιατρό και αυτός, αφού σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα, αλλά και τους περιορισμούς, θα αποφασίσει μαζί σας ποια είναι η καλύτερη τεχνική για σας!

Πότε θα πάω στη δουλειά μου; Τι θα πρέπει να προσέχω;

Μια με δύο ημέρες σίγουρα, χρειάζεται ένα χαλαρό πρόγραμμα χωρίς καταπόνηση. Στη δουλειά σας μπορείτε να πάτε ακόμα και την ίδια μέρα αρκεί να μην απαιτείται χειρονακτική εργασία. Μπορείτε να λούζεστε άφοβα από την επόμενη κιόλας μέρα χωρίς περιορισμούς.

Πως θα φαίνεται το κεφάλι μου;

Αν έχετε μόνο αραίωση, δεν θα καταλάβει κανείς ότι κάνατε μεταμόσχευση μαλλιών.Ένας ερεθισμός του δέρματος για δυο με τέσσερεις ημέρες, θα φύγει σίγουρα και σύντομα. Μη θορυβείστε. Αυτό που θα μείνει για πάντα στο κεφάλι σας είναι μόνο τα νέα σας μαλλιά!

Πόσο «πάει»… το μαλλί;

Το κόστος μιας εμφύτευσης αρχίζει από 1.000€, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμούμε.

Το αποτέλεσμα θα είναι όπως το φαντάζομαι;

Ναι! Γιατί η κλινική μαλλιών των MEDI LASER CLINICS αναλαμβάνει μόνο τις περιπτώσεις που πρέπει και όσους έχουν κατανοήσει τι ακριβώς θα κάνουν! Με ενημέρωση χωρίς υπερβολές και «παχιά» λόγια, με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, χτίζουμε εδώ και πολλά χρόνια το καλό μας όνομα στο χώρο.

Οι ιατροί μας θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 25.000 επιτυχημένα περιστατικά. Οι φίλοι μας, συστήνουν νέους φίλους και για εμάς εσείς είστε ένας φίλος που θα χαιρόμαστε να σας βλέπουμε να απολαμβάνετε τα μαλλιά σας για μια ολόκληρη ζωή!